Gitta adta az ötletet hozzá egyik blogbejegyzésében és a tanfolyamon amit nálam tartott tavaly meg is kóstolhattuk. Most így tavasz hajnalán a cukkini - amivel az alaprecept szól - nem igen kapható, vagy ha igen, nálunk aranyárban, de mivel nagyon megkívántam a spagetti ízvilágát, muszáj volt helyettesítenem :) Mivel a sárgarépa nálam nagy favorit - egyszerűen imádom - így arra gondoltam, teszek egy próbát és hát láss csodát - sikerült. És bár nem a legolcsóbb mulatság és nem is minden idényzöldség, az olajbogyóhoz ez dukált.
Így készítettem:
1 paradicsom1 kápia paprika
kevés olívaolaj
bazsalikom
majoránna
só (én nem himalájait használok, hanem azt a fajtát, amiben sok az ásványi anyag - durvára van őrölve és a színe piszkosnak tűnik.)
kevés fokhagyma - nem túl erős
Ebből készítettem a szószt. A sárgarépát pedig vékonyra hámoztam, de előtte kettébe vágtam, hogy ne legyen túl hosszú a metéltnek álcázott "spagetti".
A szószt rámertem az édes, fincsi sárgarépára, majd megszórtam olajbogyóval és már kész is volt a lakoma.
Nagyon gyors, nagyon finom, nagyon nagyon....
Jó étvágyat!
ui: Érdemes egy kicsit a szószban hagyni állni a répát, mert az olaj kicsit marinálja, puhítja.
Ja, és hogy melyik csakrát támogatja?
- A paradicsom és a kápia paprika elsősorban a gyökércsakrát - másodlagosan a szívcsakrát.
- A fűszerek - a harmadik szemet és a szívcsakrát,
- A fokhagyma a koronacsakrát és gyökércsakrát
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése