2011. december 27., kedd

A helyi ételek táplálják DNS-ed

kép forrása
A kutatók egyre inkább felfedezik mindazt az információt, melyet a zöldségek és gyümölcsök, Isten adta természet ad nekünk. Látják már, hogy a táplálék nem csak étel, amit megeszünk, hogy jól lakjunk, hanem:
  • információ
  • energia
  • fény is.
Ennek tükrében kezdtek el foglalkozni a zöldségek és gyümölcsök, a gyógy- és gyomnövények DNS-ével, microDNS-ével és annak szervezetünkre, DNS-ünkre gyakorolt hatásával.
A kutatók, orvosok, természetgyógyászok számára is egyre inkább érthetővé, befogadható válik az "új" információ. És ami a legfontosabb - logikusnak is tűnik. :)
Egy kutatás során például a kelbimbó kis microgreenjeinek fogyasztása után közel 30 microRNA közvetítőt találtak a vérben.

De ezt teszi minden zöldség és gyümölcs is, amikor megesszük. Hatóanyagai révén információt közöl testünkkel, DNS-ükre hat. - Olvasható a weboldalon erről egy cikk.


A tudomány, mely ezt boncolgatja a nutrigenomika.
(A nutrigenomika, egy olyan tudományág, amely azt vizsgálja, hogy a táplálék bioaktív összetevői hogyan befolyásolják a gének kifejeződését, működését. Ez lényegében nem más, mint géntechnológiák alkalmazása a táplálkozás- és élelmiszer-tudomány területén. forrás)


Megfigyelték ezen kutatás tükrében, hogy a növényi táplálék - zöldség, gyümölcs, gyógynövények - kémiai anyagai (ásványi anyagok, vitaminok, fitokémiai anyagok - hihetetlen hatással vannak DNS-ünkre. Erősítik azt! Minden növény, amit eszünk - főként ha bio, demeter, vagy vadon nőtt - módosító hatással van DNS-ünkre. Hisz információt ad át, vagy az információ hiányát adja át, melyre DNS-ünk a szervezet egészére nézve információt továbbít a test többi része felé.
Ezek az erősítő hatású növényi mikroDNS-ek - DNSünk pozitív megerősítését adják tehát, megerősítik azt, így segítenek betegségek kialakulásának megelőzésében, és az egészség megőrzésében. Ezen kívül csökkentik a megbetegedés esélyét is.
Természetesen nem minden ehető az ember számára sem. Hisz vannak olyan növények, melyek hatóanyagaik révén károsíthatják is az ember szervezetét, így mikrobiológiai szempontból is vannak olyan növények, melyek meghosszabbíthatják vagy pedig megrövidíthetik életünket.

Mindez a tudomány - ismert a természeti népeknél. Azoknál, akiknél a hosszú élettartam nem ritka. De ez a fejlett civilizáció emberére, társadalmára nem igaz. Nem igaz ránk. Mi messziről szállított és tartósított élelmiszereket fogyasztunk, nem várjuk meg, míg a növény magától megérik.
Ezeknek a növényeknek a tápanyag és információtartalmuk nem ugyanaz, mint érett társaiké.
Így ha tehetjük, helyben termelt, bio, vagy kevés vegyszer felhasználásával termelt zöldségeket fogyasszunk.

Az igazi étrend az lenne, ha táplálékunk nem csak megelőzné a betegségeket - melyre esetleg genetikai hajlamot hordozunk -, hanem meg is hosszabbítja életünket.


Bővebben itt olvashattok róla angolul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése